M.e.r.-praktijk in het perspectief van de Omgevingswet

Bookmark Download dit artikel Print deze pagina

donderdag 1 december 2016 2016 online artikelen 235x gelezen

De m.e.r.-praktijk kenmerkt zich door historisch gegroeide patronen en mechanismen. Denk aan de sneller-en-beter-aanpak, stapeling van MER, rol en werkwijze Commissie m.e.r. en juridisering van de besluitvorming. Die zijn het gevolg van opvattingen die sleutelspelers hebben over de rol van m.e.r., veranderende (in)formele spelregels en hulpbronnen (bevoegdheden, geld, kennis) waarover partijen beschikken. Dit artikel bevat een analyse van de m.e.r.-praktijk vanuit deze vier dimensies en de patronen en mechanismen die daarin werkzaam zijn. Dat levert kennis op over kansen en belemmeringen voor de toekomstige m.e.r.-praktijk onder de Omgevingswet.
  • Pagina 1
  • Pagina 2
  • Pagina 3
  • Pagina 4
  • Pagina 5
  • Pagina 6
  • Pagina 7

Pagina 1

M.E.R.-PRAKTIJK IN HET PERSPEC-
TIEF VAN DE OMGEVINGSWET
De m.e.r.-praktijk kenmerkt zich door historisch gegroeide patronen en
mechanismen. Denk aan de sneller-en-beter-aanpak, stapeling van ...
M.E.R.-PRAKTIJK IN HET PERSPEC- TIEF VAN DE OMGEVINGSWET De m.e.r.-praktijk kenmerkt zich door historisch gegroeide patronen en mechanismen. Denk aan de sneller-en-beter-aanpak, stapeling van MER, rol en werkwijze Commissie m.e.r. en juridisering van de besluitvorming. Die zijn het gevolg van opvattingen die sleutelspelers hebben over de rol van m.e.r., veranderende (in)formele spelregels en hulpbronnen (bevoegdheden, geld, kennis) waarover partijen beschikken. Dit artikel bevat een analyse van de m.e.r.-praktijk vanuit deze vier dimensies en de patronen en mechanismen die daarin werkzaam zijn. Dat levert kennis op over kansen en belemmeringen voor de toekomstige m.e.r.-praktijk onder de Omgevingswet. Auteur Peter van de Laak (06-41979398, info@milieuregie.nl) is zelfstandig adviseur bij Milieuregie en voorzitter van de sectie milieueffectrapportage bij de VVM. OMGEVINGSWET EN MER 2016-12-01 12:59:07 TOETS TOETS 2016 ONLINE ARTIKELEN

Reacties Reacties

Reageren
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Weergave

Indien een artikel of editie in de previewer niet goed leesbaar is, kies dan voor de optie 'Download dit artikel' en bekijk het document met behulp van Adobe Reader.

Artikelen lezen zonder inloggen?

Wilt u het archief van S+RO kunnen raadplegen zonder in te hoeven loggen? Dat kan! We verstrekken u dan tegen een gereduceerd tarief toegang tot het archief op basis van IP-adres. Het systeem herkent u dan automatisch.

Vraag vrijblijvend een offerte op.

Dit artikel los kopen?

Wilt u dit volledige artikel lezen, maar geen lidmaatschap op S+RO online afsluiten? Bestel de pdf voor € 12,50 per stuk (excl. btw). Voor een snelle afhandeling van uw bestelling plaatst u tijdens het bestellen (een deel van) de titel van het artikel in het veld Uw referentie.
Bestel de pdf

S+RO is een uitgave van Aeneas.
© 2017 www.sronet.nl - alle rechten voorbehouden.